IKO-Crelan strikt jonge toptalenten

IKO-Crelan strikt jonge toptalenten

Nieuws |


Home Nieuws IKO-Crelan strikt jonge toptalenten

IKO-Crelan strikt Belgisch toptalent Jullie De Wilde. Brits juniorenkampioene Millie Couzens vervoegt opleidingsteam Crelan-IKO

Het Belgische toptalent Julie De Wilde versterkt per direct IKO-Crelan. De meervoudige Belgische juniorenkampioene in het veldrijden en vice-wereldkampioene op de weg tekent bij de Belgische formatie een profcontract tot eind 2023. Ze maakt zaterdag tijdens de Ethias Cross in Kruibeke haar debuut in de groen-rode outfit.

De komst van Julie De Wilde kadert in het project van IKO-Crelan en dames opleidingsteam Crelan-IKO om samen met 3-voudig wereldkampioene en 11-voudig Belgisch kampioene Sanne Cant een opvolgster te zoeken.

“Het feit dat een multidisciplinaire aanpak mogelijk is binnen het team heeft de doorslag gegeven”

Het feit dat een multidisciplinaire aanpak mogelijk is binnen het team heeft de doorslag gegeven”, legt De Wilde uit die op interesse kon rekenen van meerdere WorldTour-ploegen. “In eerste instantie wil ik mij verder ontwikkelen in het veld om zo tot een betere versie van mijzelf te komen. Vooral op technisch vlak moet ik nog veel progressie maken en ik ben ervan overtuigd dat het team mij daar perfect in zal bijstaan. Ook op de weg wil ik mij verder ontplooien.

De combinatie hier is uniek: dit was de enige kans om een uitgebreid veldritprogramma met begeleiding te rijden onder IKO-Crelan en anderzijds een volwaardig wegprogramma in een UCI-team. Met de ervaring van het team zowel op de weg als in het veld geloof ik in een mooi verhaal. Ik kijk er naar uit om alle disciplines te combineren binnen één en dezelfde structuur.

 

Luc Versele, voorzitter Raad van Bestuur Crelan: “We hebben het volste vertrouwen in Sanne en geloven sterk dat ze nog enkele jaren zal meedraaien aan de internationale top van het veldrijden, vandaar ook de recente contractverlenging. Desalniettemin mogen we niet blind zijn voor de huidige Nederlandse dominantie in het damesveldrijden. Door te investeren in Belgische jeugd willen we op middellange termijn zorgen voor opvolging. Julie is één van de meest veelbelovende Belgische wielertalenten, zowel in het veld als op de weg. Ze past dan ook perfect in de het plaatje van onze veelbelovende Belgische damesploeg IKO-Crelan.”

Brits talent Millie Couzens vervoegt Crelan-IKO

Hoofdsponsor IKO zet naast de elitewerking met als speerpunt Sanne Cant, ook al een decennium haar schouders onder de jeugdacademie, waar onder andere Mathieu van der Poel zijn carrière startte. Met daarnaast het engagement van Crelan, werd dat project in 2019 uitgebreid naar een specifiek opleidingsproject voor dames onder de noemer Crelan-IKO.

Naast Jinse Peeters, Kiona Crabbé en Emma Székely komt er bij Crelan-IKO nog een vierde dame bij. Met de komst van Brits juniorenkampioene Millie Couzens krijgt de ploeg nu ook een internationale touch. Couzens is van meerdere markten thuis en maakt deel uit van de gerenommeerde talentenacademie van British Cycling. Vorig jaar werd ze in haar eerste jaar als junior al knap vierde op het WK in Dübendorf.

Millie Couzens: “Ik ben bijzonder trots dat ik vanaf dit seizoen deel kan uitmaken van Crelan-IKO. Ik droom ervan om later prof te worden en met Crelan-IKO heb ik het ideale team om die droom proberen waar te maken. Met de kennis die aanwezig is binnen het team en alle faciliteiten, ben ik er ervan overtuigd dat ik veel progressie ga kunnen maken.

In het verleden reed ik vooral op de weg en op de piste maar ik wil mij meer en meer toeleggen op het veldrijden. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap en nieuwe omgeving en kan niet wachten op mijn nieuwe trui te tonen.”. Couzens maakt dit weekend haar debuut voor het team in de openingsmanche van de Britse veldrittrofee in Milnthorpe.

Dirk Theuns, CEO van IKO

“Als je een goed draaiend team wil bouwen, moet er evenwicht zijn tussen enerzijds mensen met ervaring, met veel ‘kilometers’op de teller, en anderzijds jonge wolven: ruwe, ongeslepen diamanten, talenten in wording. Dat creëert een geweldige dynamiek binnen een team en dat is het geval bij IKO-Crelan en Crelan-IKO. Dit is voor IKO zijnde erg belangrijk, ons motto is niet voor niets: IKO Pushing Limits.”

“We zijn ook erg blij met de komst van een Britse dame binnen het team. IKO is marktleider in Groot-Brittanië op het gebied van dakdichting, waterdichting en isolatie. We hebben er vier fabrieken. Het is voor ons van grote waarde dat Millie voor meer zichtbaarheid kan zorgen in de UK.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.