Home Over IKO

Over IKO

IKO is een toonaangevend producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen.

Met meer dan 30 fabrieken wereldwijd en 4500 werknemers is IKO een speler van wereldformaat in dit marktsegment.

Toch onderscheidt IKO zich, als familiebedrijf, door haar korte communicatielijnen en snelle beslissingen die zich vertalen in een zeer wendbaar en slagkrachtig bedrijf.

110 jaar ervaring
30 fabrieken wereldwijd
4500 werknemers

IKO DICHT bij u …

DICHTBIJ U in Antwerpen, maar wereldwijd actief

De ligging van onze hoogtechnologische bitumenfabriek in Antwerpen; vlak naast de Schelde, laat ons toe om onze grondstoffen per schip te laten aanleveren. Dit heeft een gunstig effect op onze CO2-voetafdruk. Ook de export van onze producten naar meer dan 70 landen, gebeurt per schip. Zweden, Finland, IJsland, Emiraten, Madagaskar, Marokko, … geen klimaat is ons vreemd. Onze waterdichtings- en isolatiesystemen worden dan ook wereldwijd toegepast in uiteenlopende nieuwbouw en renovatieprojecten.

DICHTBIJ U bij de (klimaat)uitdagingen van vandaag en morgen

De Europese hoofdzetel en het R&D centrum van de IKO groep bevinden zich in Antwerpen, België. Vanuit onze ervaring en kennis in dakdichting, isolatie en vloeibare waterdichting ontwikkelen en produceren we totaaloplossingen die tegemoet komen aan de steeds strengere eisen m.b.t. duurzaam- en energiezuinigheid. Concreet vertaalt zich dit in onze IKO Atelia circulaire dakoplossingen. De Atelia dakbanen worden geproduceerd uit gerecycleerde bitumenrestanten, wat tot een gigantische vermindering van gebruik van primaire grondstoffen en bouwafval leidt.

DICHTBIJ U door onze meer dan 110 jaar ervaring

We staan ondertussen al meer dan 110 jaar aan de top in de markt. Zowel voor industriële als particuliere gebouwen heeft IKO sinds 1911 een pasklare oplossing. Naast de productie van bitumen dakbanen produceert IKO ook hoogwaardige isolatieplaten, vloeibare waterdichting en complementaire waterdichtingstoebehoren zoals primers en lijmen.