Interview met Mikael Traets, zaakvoerder van Roof Service Company

Interview met Mikael Traets, zaakvoerder van Roof Service Company

Nieuws |


Home Nieuws Interview met Mikael Traets, zaakvoerder van Roof Service Company

“Je voelt het verschil in temperatuur duidelijk op het dak.”.

De voordelen van de wit gekleurde roofing zoals de IKO carrara en IKO secura zijn op papier heel duidelijk. Deze dakmembranen reflecteren het grootste deel van de zonnestralen en geven ook de meeste warmte meteen weer af. Dat zorgt voor een koeler dak waardoor onder meer het rendement van een PV-installatie stijgt. Maar merkt een dakwerker dat verschil ook in de praktijk? We spraken met Mikael Traets van Service Roof Company uit Antwerpen over zijn ervaringen.

Dag Mikael, u hebt al heel wat ervaring bij het plaatsen van IKO carrara?

Mikael: “Ja! Met IKO carrara werk ik ondertussen al ongeveer zeven jaar. Van in het begin was ik ervoor te vinden om de voordelen van IKO carrara meer bekend te maken bij mijn klanten.”

En die klanten, zijn dat zowel particulieren als bedrijven?

Mikael: “Inderdaad, ik plaats IKO carrara zowel op woonhuizen en appartementen als op daken van bedrijven. Ook enkele grote bedrijven zien er ondertussen dankzij ons vanuit de lucht heel wat witter uit, zoals de daken van Manna Sauzen en Agfa Gevaert.”

“Ook de daken van Agfa Gevaert en Manna Sauzen hebben wij ondertussen van witte roofing voorzien.”

Vragen de klanten zelf naar een witte kleur roofing?

Mikael: “Neen, dat nog niet. De meeste klanten kennen dit nog niet. Maar ik overtuig hen graag van de voordelen, omdat ik weet dat zij uiteindelijk heel tevreden zullen zijn van het eindresultaat. Een toplaag met IKO carrara is wel duurder dan de gewone zwarte roofing, maar op de hele dakopbouw valt dat verschil goed mee. Wij rekenen die meerprijs zelfs niet door aan onze klanten.”

Voelt u zelf het verschil in warmte als u op het dak staat?

Mikael: “Heel duidelijk! Dat verschil is groot. Een dak met IKO carrara als toplaag voelt veel koeler aan als de zon erop schijnt dan een traditionele zwarte roofing. Zeker als het dak dient om er zonnepanelen op te plaatsen, is de keuze snel gemaakt. Het rendement van een PV-installatie zal daardoor zeker op warme dagen heel wat hoger liggen. Een ander groot voordeel is dat door de geringe temperatuurschommelingen de dakbedekking ook langer zal meegaan.”

Plaatst u IKO carrara op dezelfde manier als de traditionele zwarte roofing?

Mikael: “Ja zeker. Het hele dakmembraan wordt met de vlam op de onderlaag gebrand. Het is wel zo dat je als dakdekker met IKO carrara een verschil kan maken. Als vakman wil je toch graag een strak wit resultaat opleveren waar de klanten echt van staan te kijken. Je kan bij witte roofing duidelijk je vakmanschap laten zien. Daardoor geeft het werken met IKO carrara mij altijd veel voldoening.”

“Het geeft veel voldoening dat je bij IKO carrara je vakmanschap echt kan laten zien.”

U bent duidelijk tevreden over IKO carrara?

Mikael: “Zeker en vast. Ik merk ook dat mijn klanten tevreden zijn en dat is uiteindelijk toch waar het om draait. In mijn familie ben ik ondertussen ook de derde generatie die als dakwerker aan de slag is. 20 jaar geleden heb ik het vak geleerd van mijn vader, en altijd hebben wij ook een goede band gehad met het bedrijf IKO. Niet alleen de producten zijn top, maar ook de goede relatie met de vertegenwoordigers maakt een groot verschil!”

 

Ook Facebook kleurt witter dan wit!

Ook op Facebook pakt Mikael Traets graag uit met zijn IKO carrara projecten. Als zaakvoerder van Roof Service Company is hij terecht fier op het ‘picture perfect’ eindresultaat. Ideaal om klanten te verbazen op sociale media!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.