Welkom in het IKO Design Center

Welkom in het IKO Design Center

Nieuws |


Home Nieuws Welkom in het IKO Design Center

IKO bereidt u voor op het dak van morgen

Als bouwprofessional komt er heel wat kijken bij het ontwerpen, plannen én verkopen van het platte dak. Uw klanten verwachten een duidelijk bestek en een duidelijk plan. Daarnaast krijgen ze graag een visualisatie van hun toekomstig dak, met een duidelijk beeld van het eindresultaat.

Thermische prestaties en isolatiewaarden berekenen hoort uiteraard ook bij dat plan. Welke isolatiedikte is noodzakelijk? En welke systemen zijn compatibel om steeds dezelfde kwaliteit te garanderen? Elke dakopbouw wordt al snel een kluwen van informatie, modellen en tijdrovende processen. IKO schenkt veel aandacht aan innovatie en digitalisering om dat te vermijden. Zo maken we ú klaar, voor de werf van morgen.

Het IKO Design Center gidst u door de talloze dakopbouw systemen voor platte daken

Alles voor het platte dak, gebundeld in één model

KO bundelt haar jarenlange ervaring in één digitale oplossing. De expertise over totaalsystemen wordt voor het eerst volledig gratis aangeboden in een gloednieuw platform voor alle bouwprofessionals. Welkom in het IKO Design Center! Waar ervaring, expertise en inspiratie elkaar ontmoeten.

Wat vindt u in het IKO Design Center?

Een handig stappenplan om u naar de geschikte dakopbouw te gidsen

Kies eerst het daktype en vervolgens de benodigde klimaatklasse. Hierna selecteert u het type dakvloer en het waterdichtingstype; vloeibaar of bitumineus. De bevestigingsmethodes van uw keuze bepalen vervolgens welk daksysteem op uw maat gemaakt is

3D visualisaties van tientallen dakdetails en van de volledige dakopbouw

Geen dak zonder dakdetails zoals hoeken, koepels, waterafvoeren en dakopstanden. Al deze details kunt u vanuit elke mogelijke hoek bekijken, lagen in- of uitschakelen en vervolgens opslaan om later op de werf te gebruiken.

Thermische berekening en prestaties

Elke laag van de dakopbouw draagt z’n steentje bij aan de thermische prestaties van de woning. Gezien het belang hiervan maken we het berekenen hiervan graag zo eenvoudig mogelijk voor u.

Technische fiches, Certificaten en Prestatieverklaringen (DoP’s)

Download in één keer al de productgerelateerde informatie die u nodig hebt. Van technische eigenschappen, tot de samenstelling en verpakking van elk product voor het volledige daksysteem.

BIM & Revit Files

U krijgt de volledige Revit bibliotheek van alle IKO producten mee! De modellen zijn onmiddellijk bruikbaar voor zowel de voorschrijver als de aannemer of bouwheer.

Al de informatie voor uw bestekteksten en ontwerpen in enkele kliks beschikbaar

Het beste daksysteem kiezen

Het IKO Design Center gidst u door de talloze dakopbouw systemen voor platte daken. Van energiedaken en industriële daken tot groen- en leefdaken. Voor alle verschillende klimaatklassen, dakvloeren en types bevestigingsmethode. Bespaar tijd door onmiddellijk het beste daksysteem te kiezen.

 

Visualisaties en 3D modellen van het dak downloaden

Wist u trouwens dat u ook screenshots en visualisaties kan downloaden? Op deze manier krijgt uw klant al snel in zijn beslissingsproces een blik op zijn of haar toekomstig dak – zo heeft u altijd iets mooi om te tonen, zonder dat het u iets kost.

 

Berekenen en bepalen van isolatiediktes en isolatiewaarden

De juiste isolatiedikte bepalen en de λ-Waarde of Rc-Waarde berekenen? Dat doet u in een handomdraai met de thermische prestatie-tool. Al de noodzakelijke informatie voor uw bestekteksten en voor uw digitale ontwerpen downloadt u in enkele kliks en bundelt u vervolgens voor al de betrokkenen van het project. Heldere inzichten van de dakopbouw zorgen voor een lekvrij dak, tevreden klanten en tenslotte ook voor een zorgeloze werf.

STUDENTEN! IKO bereidt je voor op het dak van morgen in het IKO Design Center

Ben je student of docent in een bouwkundige of architecturale richting? Dan komen de volgende vragen je wellicht bekend voor: Hoe zit een plat dak in elkaar? En hoe werkt een daksysteem?

Als (toekomstige) architect of bouwprofessional is je ergste nachtmerrie een oncontroleerbaar lek in het dak – of erger – een dak dat onvoldoende geïsoleerd is voor de huidige isolatienormen. Vermijd een tweede zit en leer de knepen van het vak!

Het IKO Design Center is een interactieve dak demo, met 3D beelden en detailtekeningen vanuit elke hoek. Je kan het volledig gratis gebruiken om elk detail van dichterbij te bestuderen. Het is gemakkelijk in gebruik, iedereen kan het gratis gebruiken en het vormt de ideale brug tussen de theorie en de praktijk. Leg dus je cursus even opzij en ga gewoon zelf op verkenning op het dak!

Probeer het vandaag!

Het IKO Design Center maakt uw dagelijks vakmanswerk efficiënter, eenvoudiger en klaar voor de toekomst. Het platte dak – van ontwerp tot uitvoering – ontstaat vanaf nu in het IKO Design Center.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.