Samen beter presteren
voor een meer duurzame wereld

We are IKO

IKO is een toonaangevend producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. Met meer dan 30 fabrieken wereldwijd en 4500 werknemers is IKO een speler van wereldformaat in dit marktsegment. Toch onderscheidt IKO zich, als familiebedrijf, door haar korte communicatielijnen en snelle beslissingen die zich vertalen in een zeer wendbaar en slagkrachtig bedrijf.

Meer over IKO

Performante isolatie

Hoe lager de lambdawaarde van een isolatiemateriaal, hoe beter het isoleert. Met een lambda van slechts 22 behoort IKO enertherm tot de meest performante isolatiematerialen op de markt. Zo kan je voor een gelijkwaardige isolatiewaarde veel dunner isoleren dan met andere materialen.

performante isolatie

Brandveilige systemen

Een gebouw is pas brandveilig als de gebruikte materialen dit ook in hun toepassing of systeem aantonen. IKO enertherm isolatie behaalteen uitstekende B-s2, d0 (end-use) brandklasse in diverse opbouwen. IKO enertherm wordt continu getest in verschillende toepassingen. Consulteer onze visie op brandveiligheid.

Dun en licht

Door de hoge isolatiewaarde (Lambda 22) en het lage gewicht (± 32 kg/m³ ) kan je met IKO enertherm dun en licht isoleren. Zo denken we aan de verwerker, die geen zware isolatie moet tillen, maar ook aan het milieu. Slanke en lichte constructies, betekent immers minder transport, minder productie en besparing op andere bouwmaterialen.

dunne isolatie

Vochtbestendig

Vocht is de vijand van elk isolatiemateriaal. Gelukkig scoort IKO enertherm isolatie uitermate goed op vochtbestendigheid. IKO enertherm isolatie wordt langdurig getest door volledige onderdompeling en behaalt zelfs hier de sterkste score (WLT 1). Zo krijg je geen rot of schimmel en blijven de andere prestaties gegarandeerd gedurende de levensduur van het gebouw.

Vochtbestendige isolatie

Druk- en vormvast

Door haar hoge drukvastheid is IKO enertherm perfect bewandelbaar en het ideale isolatiemateriaal voor het plaatsen van technische installaties zoals zonnepanelen of airco units.

De uitstekende vormvastheid zorgt ervoor dat de IKO enertherm isolatieplaten niet uitzetten of krimpen. Dit is essentieel om koudebruggen te voorkomen.

vormvaste isolatie

Lage milieu-impact

IKO enertherm isolatie kenmerkt zich door een lange levensduur met een functionele reductie van het energiegebruik van het gebouw.  Zo is de milieu-impact van de grondstofwinning en productie van de isolatieplaten tot 100 maal lager dan de uitgespaarde energie tijdens de levensduur.

IKO investeert continu in het verlagen van de milieu-impact van haar producten. Zo kunnen we aantonen dat IKO enertherm PIR isolatie een aantoonbaar gunstige milieu-impact ten opzichte van alternatieve isolatietypes.

isolatie met lage milieu impact

Herbruikbaar

Heeft jouw gebouw het einde van haar levensduur bereikt? Bij IKO zien we het gebouw als een tijdelijke opslagplek van bouwmaterialen. IKO enertherm isolatieplaten kunnen perfect gedemonteerd worden om nadien in een ander gebouw terug gemonteerd te worden. Dat is pas circulair.

herbruikbare isolatie
  • Performante isolatie
  • Brandveilige systemen
  • Dun en licht
  • Vochtbestendig
  • Druk- en vormvast
  • Lage milieu-impact
  • Herbruikbaar

IKO isolatie, van en voor de beste vakman

IKO enertherm & Topsport

Als sterk merk inzake PIR isolatie communiceert IKO enertherm op een coherente manier zijn sterke punten naar de buitenwereld: technologie, ecologie en kwaliteit. Het steeds weer verleggen van de limieten inzake isolatiewaarde en energiebehoud, en het op elkaar afstemmen van alle factoren die bijdragen tot een topprestatie is net wat topsporters doen.

Lees meer

IKO opleidingen op maat

Bij IKO staan we voor ‘Pushing Limits’, want we willen steeds beter doen en blijven innoveren.

Al onze nieuwe, waardevolle kennis delen we graag met jou. Daarom vormden we ons opleidingscentrum in Antwerpen om tot het verbeterde ‘IKO Experience Center’. Hier volg je gratis opleidingen en bijscholingen die focussen op het gebruik van (nieuwe) IKO-producten en technieken.

Ga naar het IKO Experience Center

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.