De beste ondergrond voor groendaken

De beste ondergrond voor groendaken

Nieuws |


Home Nieuws De beste ondergrond voor groendaken

Geef een groendak altijd een geschikte dakbedekking

Groendaken worden ook in ons land steeds populairder. En dat is logisch, want een groendak is milieuvriendelijk, zorgt ervoor dat je dakbedekking veel langer meegaat en heeft nog heel wat andere voordelen. Belangrijk is wel dat u een groendak plaatst op een dakbedekking die daarvoor geschikt is. Bij IKO vindt u hiervoor verschillende soorten roofing met wortelwerende eigenschappen. Hiermee bent u zeker dat u veilig een groendak op uw dak kan aanleggen.

Meer over IKO roofgarden

Groendak aanleggen op wortelwerende dakbedekking

We spreken van een groendak als een dak voorzien is van vegetatie. Dat kan een begroeiing zijn met bijvoorbeeld grassen, kruiden of vetplanten. Het spreekt voor zich dat de wortels van die vegetatie een risico vormen om de dakbedekking op termijn te beschadigen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en daarom dient u een groendak aan te leggen op een wortelwerende dakbedekking. Zo hebt u gegarandeerd vele jaren plezier van uw groendak zonder problemen met de dakbedekking

De dakrollen IKO carbon 250 en IKO roofgarden Pantera zijn wortelwerend en sterk en daardoor uitermate geschikt voor het aanleggen van een groendak.

De groendak oplossingen van IKO

Bij IKO vindt u verschillende wortelwerende dakbedekkingen die een ideale basis vormen voor uw groendak. IKO roofgarden is een dakrol die speciaal ontwikkeld is voor groendaken en bijvoorbeeld ook voor het maken van een daktuin. IKO roofgarden is een waterdichtingsmembraan dat samengesteld is uit plastomeer (APP) of elastomeer (SBS) bitumen.

Ze zijn uitermate geschikt als ondergrond voor een groendak omdat ze een extra wortelwerende werking hebben en een stevige polyester-glas vliesinlage. Daardoor is dit stevige membraan bestand tegen beschadiging door de vegetatie en kan u ook zonder problemen op het dak lopen. Voor een extra zekerheid worden deze dakrollen gebruikt in een meerlaags daksysteem met een bitumineuze onder- en bovenlaag.

Voordelen van groendaken

U hebt mogelijk al gehoord van een intensief of een extensief groendak. Onder een intensief groendak verstaan we een daktuin zoals we die ook op de grond aantreffen: met struiken, kruiden en zelfs bomen. Deze groendaken zijn bedoeld om echt als (groenten)tuin te gaan gebruiken en dus intensief te belopen. Daarom is het hier belangrijk dat naast de dakbedekking ook de onderliggende dakstructuur voldoende stevig is.

Extensieve groendaken zijn daarentegen begroeid met planten zoals mossen, kruiden en vetplanten (sedumdak). Een extensief groendak dient niet om frequent te belopen en kan daarom ook geplaatst worden op een dakstructuur die minder draagkrachtig is.

Maar welk groen dak u ook aanlegt,
u kan altijd profiteren van deze grote voordelen:

  • Een goede isolerende werking (zowel thermische als geluidsisolatie)
  • Een groendak vergt amper onderhoud
  • De levensduur van uw dakbedekking wordt al snel verdubbeld door de beschermende werking van een groendak
  • Regenwater wordt geabsorbeerd en geleidelijk afgegeven zodat de afwatering van uw dak niet wordt overbelast bij een felle regenbui.

 

Daken met een verzekerde garantie

Wilt u helemaal zeker zijn van een waterdicht groendak?
Laat dan uw dakbedekking plaatsen door een IKO Certified Contractor.
Op die manier profiteert u van 10 jaar all-in garantie.

Hebt u een vraag? Bent u op zoek naar advies over de aanleg van een groendak? Neem gerust contact op met een IKO Certified Contractor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.