De winnaars van Bitubel Architectuurwedstrijd zijn gekend!

De winnaars van Bitubel Architectuurwedstrijd zijn gekend!

Nieuws |


Home Nieuws De winnaars van Bitubel Architectuurwedstrijd zijn gekend!

Zaterdag 16 juni werd de muziekkapel Koningin Elisabeth omgetoverd tot het podium van de Bitubel Architectuurwedstrijd “Het Dak is bitumen”. Onder begeleiding van piano, viool en cello van het muzikale trio “Trio Zadig” werden de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Categorie Particuliere woning

In de categorie Particuliere woning werd ONO Architectuur uitgeroepen tot de winnaar van de vakjury. Hun project, een eengezinswoning waarbij afwerkingsmaterialen werden gebruikt met het oog op een zo laag mogelijk milieu-impact. Een prachtig IKO dak uitgevoerd door plaatser Atab – Jan Hallez.

Een eervolle vermelding van de vakjury was nog weggelegd voor Toop Architectuur voor hun project Caswes.

Categorie Utiliteitsbouw

Denc!-Studio werd de winnaar in de categorie Utiliteitsbouw met ECOPUUR De Pit. Een nieuwbouwproject voor een installatiebedrijf van duurzame technieken dat een illustratie moest vormen van de bedrijfsfilosofie van het bedrijf.

Categorie Renovatie

In de categorie viel opnieuw een project met IKO dak in de prijzen. Het dak werd uitgevoerd door Beets Dakwerken – Gilicon. Zampone Architectuur met het kinderdagverblijf Robbedoes won de prijs van de vakjury. Het gaat over de uitbreiding van een bestaande crèche gelegen op een schoolsite met groen binnengebied te midden van een dens stadsweefsel.  Bureau d’Architectes Emmanuel Bouffioux kreeg met het Slachthuis van Bomel in Namen een eervolle vermelding van de vakjury.

Categorie Studenten

Bo Westerlinck won de prijs van de vakjury voor haar projetc Urban Tussue. Een collectief woonproject van 20 cohousing woonunits in combinatie met collectieve en commerciële functies. Matthias Roets wist de meeste stemmen achter zijn naam te winnen met zijn project Bimby 3.0. Een compacte, comfortabele en ruimtelijke woonentiteit voor 2 jongdenkende bewoners. Hiermee werd hij de winnaar van de Publieksprijs.

Bitubel is de organisatie van de 4 fabrikanten van bitumineuze dakdichtingen in België. Zij hebben de krachten gebundeld om samen via deze award op zoek te gaan naar de meest interessante ontwerpen waarin een belangrijke rol weggelegd is voor het plat dak. Voor de organisatie van deze wedstrijd deed Bitubel een beroep op Redactiebureau Palindroom.

U kan alle deelnemende project terugvinden via award.bitumeninfo.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.