IKO radon Barrier

IKO radon Barrier

Nieuws |


Home Nieuws IKO radon Barrier

Uw barrière tegen radon straling

De IKO radon Barrier is een sterk bitumen membraan bestemd voor de bescherming tegen radonstraling. De unieke combinatie van de speciale bitumen coating met een hoogwaardige inlage zorgt voor een performant water- en gasdicht membraan dat gebouwen en haar bewoners beschermt  tegen schadelijke radonstraling.

  • Gasdicht – bescherming tegen radonstraling
  • Waterdicht – bescherming van constructie tegen vocht
  • Versterkt robuust membraan – hoge weerstand tegen perforatie
Download hier de technische fiche van IKO randon Barrier!

Wat is radon?

Radon is een radioactief gas dat gevormd wordt uit uranium. Het gas is kleur- en geurloos. In hoge concentraties is dit gas schadelijk voor de gezondheid. Het beschadigd de longen en kan op termijn leiden tot longkanker.

Waar vinden we Radon?

Radon is een natuurlijk gas en komt vrij voor in de natuur. In België vinden we Radon voornamelijk terug in Zuiden, waar de boden meer rotsig en gespleten is en het gas gemakkelijk een weg naar boven vindt!

Via scheurtjes, voegen in wanden, barsten in de vloerplaat, (kruip)kelder of via sanitaire leidingen komt het gas in de woning terecht.

Wat kan je doen?

Bestaande woning:

  • De vloerplaat van het gebouw afdichten
  • Afvoeren van radon door vb ventilatie

Nieuwe woning:

Bij nieuwbouw is het aan te raden om in gevoelige gebieden altijd voorzorgen te nemen tegen radon. Op dat moment is dit gevaar makkelijk te voorkomen.

  • Dit kan u doen door onder de vloerplaat of (kruip)kelder van het gebouw het radondicht membraan IKO radon Barrier aan te brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.