Met een leefdak haalt u alles uit uw woning of kantoor!

Met een leefdak haalt u alles uit uw woning of kantoor!

Nieuws |


Home Nieuws Met een leefdak haalt u alles uit uw woning of kantoor!

Hebt u een woning met een plat dak? Dan hebt u misschien al overwogen om er een leefdak van te maken. Terecht, want leefdaken verhogen sterk de fun-factor van uw woning of kantoorgebouw. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellig dakterras om ’s zomers te aperitieven of om buiten te vergaderen? Of van een daktuin die kleurt en geurt én u van zelf geteelde groentjes en kruiden voorziet. De mogelijkheden van leefdaken zijn groot. Belangrijk is wel dat u hiervoor een geschikte dakbedekking gebruikt. Met IKO pantera of IKO carbon zit u goed voor een leefdak waar u vele jaren van kan genieten.

Leefdak met extra stevige roofing

Het spreekt voor zich dat een leefdak een extra belasting van het dak met zich meebrengt. Het is belangrijk dat de structuur van het dak stevig genoeg is en ook de dakbedekking moet aangepast zijn. Toch hoeft u uw plannen zeker niet op te bergen. Er bestaan heel wat goede opties om uw super cosy of praktische outdoor leefruimte te realiseren. Met de gepaste dakbedekking creëert u gegarandeerd een dakterras of daktuin waar u vele jaren van kan genieten. Bovendien geven bitumen dakbanen uw leefdak onmiddellijk een mooie en strakke look.

Een dakterras aanleggen of daktuin installeren is zowel mogelijk bij een renovatie als bij een nieuwbouw. Check hier onze handige tool om een geschikte dakopbouw te vinden voor uw project.

Dakterras aanleggen met IKO carbon of IKO pantera

Bij IKO hebben we twee dakrol families ontwikkeld die perfect geschikt zijn voor de extra belasting van een dakterras of daktuin. Zowel het IKO carbon als het IKO pantera gamma beschikken over een stevige inlage waardoor het membraan voldoende gewapend is tegen het intensief gebruik van het dak. Deze bitumineuze membranen zijn dan ook de ideale keuze voor een duurzaam leefdak.

Het verschil tussen carbon en pantera is het soort bitumen. IKO carbon is samengesteld uit plastomeer bitumen (APP), terwijl IKO pantera samengesteld is uit elastomeer bitumen (SBS). Het IKO carbon gamma is aan de onderzijde afgewerkt met het IKO TURBO noppen profiel. Door dit profiel is er tijdens het vlamlassen een verhoogd vlamcontact waardoor de rol sneller geplaatst kan worden dan een traditionele rol met gladde onderzijde.

Zowel de IKO carbon als de IKO pantera familie zijn vliegvuurbestendig – Broof T4, dat wil zeggen dat deze membranen zelfs onder de meest extreme test-omstandigheden hun degelijkheid bewijzen. De brandwerendheid van de IKO membranen wordt gerealiseerd door de toevoeging van expandeerbaar grafiet aan de dakrol. Het brandvertragende effect blijft stabiel gedurende de hele levenscyclus van het dak.

Zowel de IKO carbon als de IKO pantera zijn afgewerkt met een mooi diepzwart granulaat. Dit zorgt voor een zeer fijne strakke afwerking. Bijkomend voordeel van de minerale afwerking is dat de toplaag niet uitloogt en er dus zorgeloos aan grijswaterrecuperatie kan gedaan worden.

Daktuin met wortelwerende roofing

Gaat u voor een daktuin? Kies dan zeker voor een wortelwerende roofing. Zo zorgt u ervoor dat wortels van planten zich niet door uw dakbedekking kunnen wringen. IKO carbon 250 en IKO roofgarden Pantera hebben dergelijke wortelwerende eigenschappen die uw dak extra beschermen.

Dakopbouw met verzekerde garantie

Wordt uw leefdak geplaatst door een IKO Certified Contractor? Dan wordt het dak opgeleverd met een ALL-IN 10 jaar verzekerde garantie. Deze garantie verzekert het product, het dakconcept én het werk van de IKO certified Contractor.  U leest het goed… met IKO pantera en IKO carbon laat u niets aan het toeval over en kan u op uw leefdak gerust op beide oren slapen. Dat is een sterke aanrader tijdens een heerlijk lentezonnetje. Veel plezier!

 

Wilt u graag meer info over de IKO verzekerde garantie? Zoekt u een IKO certified contractor? Of wilt u graag een IKO Certified Contractor worden?

Weten waar u onze producten kan kopen? Hier vindt u het overzicht van de IKO verdelers in uw buurt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.