Veilig de zomer in!

Veilig de zomer in!

Nieuws |


Home Nieuws Veilig de zomer in!

Koel blijven terwijl je buiten werkt! Het is zeker een uitdaging. Tijdens die warme, zwoele zomerdagen op het dak werken is niet altijd even prettig en het is zeker niet altijd zonder risico. Hoe leuk en plezant de zomer en de zon ook zijn, bescherming is aan te raden.

Wij hebben alvast een aantal tips om veilig de zomer door te komen!

De gevaren van de zon

Hoewel het weer vaak regenachtig is in België, heeft de zon toch voldoende kracht om een gevaar te zijn voor onze huid. Onbeschermd in de zon werken en een directe blootstelling aan UV-stralen is slecht voor onze huid, met mogelijks huidkanker tot gevolg. Tijdens de middag (tussen 12 en 15 uur) is de uv-straling het hevigst. Alle mensen die dan veel buiten werken behoren tot de risicogroep.

IKO geeft om uw gezondheid en daarom hebben we een aantal “veilig-de-zomer-door-tips” voor u op een rijtje gezet!

 

  • Bekijk de weersvoorspellingen

Controleer de weersomstandigheden voordat u eropuit trekt om uw dag te beginnen. Wanneer de buitentemperatuur hoger is dan uw lichaamstemperatuur, zal het moeilijker zijn om uw lichaam af te koelen. Bereidt u voor op het weer, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 

  • Water, water en nog eens water!

Extreme hitte overleven? Dat doet u door gehydrateerd te blijven. Het lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water. Water helpt ons lichaam voedsel te verteren, voedingsstoffen en zuurstof op te nemen, enz. Dus u begrijpt best dat drinken belangrijk is voor uw lichaam.

Lang buiten staan, direct in de UV-stralen van de zon, laat het lichaam zweten. Hoewel zweten een goede en natuurlijke manier is om uw lichaamstemperatuur te regelen, kan het ook leiden tot uitdroging wanneer u niet regelmatig water drinkt. Het drinken van voldoende vocht voor, tijdens en na elk project is gewoon een must! Dus schol!

 

  • Maak gebruik van de schaduw

Wanneer u werkzaam bent op het dak is er meestal niet al te veel schaduw om u te beschermen. Probeer toch regelmatig een pauze in de schaduw in te lassen of het overlegmoment in de schaduw te voeren of probeer even te genieten van wat airconditioning. Zet de airconditioning wel niet te koud, anders wordt het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur te groot.

 

  • Smeren, smeren en nog is smeren: Zonnecrème is onmisbaar!

Zonnecrème zou onderdeel moeten uitmaken van uw basisuitrusting! Bescherm elk plekje huid dat niet bedekt is met kleding. Slechts één laagje zonnecrème per dag aanbrengen is niet voldoende. U smeert best enkele keren per dag, liefst elke 2uur en nog vaker wanneer u zweet of in de wind werkt.

Wees niet gierig met het aanbrengen, maar “smeer” royaal! En smeer ook bij bewolking! De UV-stralen zijn niet weg omdat de wolken voor de zon staan.

De meningen van experts zijn verdeeld over welke soort SPF (beschermingsfactor) het beste is. Sommige deskundigen zeggen dat een SPF van meer dan 50 niet veel extra voordeel oplevert, anderen zeggen dat het uw lichaam beter beschermt tegen brandwonden en huidkanker dan lagere formules.

Het belangrijkste om te weten is dat elk zonnecrème zijn SPF (beschermingsfactor) na verloop van tijd verliest (nadat het is aangebracht), dus zoals we al wisten te vermelden is het wel belangrijk om elke paar uur opnieuw te smeren!

 

  • Aangepaste kledij

Bescherm uw hoofd met een hoed of pet en de ogen met een UV-absorberende zonnebril. Wist u dat er speciale UV-beschermende kleding bestaat? Er zijn zelfs voor het zomerse buitenwerk speciale veiligheidspetten die het hoofd beschermen tegen vallend materiaal en de zon. Nog een tip! Werk in een overall of lange broek en een shirt met lange mouwen, zeker gedurende de periode van de middagzon.

Ten slotte willen we u natuurlijk meegeven om optimaal te profiteren van het zomerweer. Vergeet echter niet jezelf te beschermen. Begin de dag vroeg, blijf gehydrateerd, neem meerdere pauzes en gebruik zonnebrandmiddelen.

 

IKO wenst u alvast een GEWELDIGE zomer!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.