Home Hannover, Duitsland

Hannover, Duitsland

Project

Locatie:

Hannover, Duitsland

Opdrachtgever:

Der Kirchenvorstand der Ev.-luth.

Dakdekker:

Heinz Ewald Bedachungen GmbH Hannover

Oppervlakte:

450m²

Projectomschrijving:

Heinz Ewald Bedachungen GmbH uit Hannover legt een groendak van 450m² aan op het Evangelisch-Lutherse kinderdagverblijf Nazareth in Hannover met IKO roofgarden bitumen dakbanen.

De kerkgemeente besloot om het dakoppervlak van het kinderdagverblijf Nazareth volledig energetisch te renoveren. De volledige dakopbouw werd op deskundige wijze eraf gehaald en verwijderd. Na het aanbrengen van een dampscherm op de ruwe betonplaat, werd een in het midden ongev. 230 mm dikke hellende isolatielaag geplaatst. Als eerste afdichtingslaag werd een koud-zelfklevende bitumen dakbaan gelegd. Als bovenlaag koos men voor de hoogwaardige wortelwerende baan IKO roofgarden 5 APP AD/F uit APP-bitumen van de firma IKO nv uit Antwerpen, omdat men er voor opteerde om na de dakdichtingswerken aan het ecologische aspect te voldoen.

Op het dakoppervlak werd een extensieve dakbegroeiing met mossen en sedumplanten aangelegd. Als hoogtepunt werden bijkomend ook tuinkruiden aangeplant die door de plaatselijkerefter voor de dagelijkse maaltijden gebruikt worden, geheel volgens het motto van de dakdekkersfirma Hein Ewald > EETBARE DAKEN, veel meer dan enkel dakbegroeiing.

In combinatie met de daarna gemonteerde fotovoltaïsche installatie heeft men een ronduit superresultaat bereikt!