Een IKO carrara dakmembraan in de Zoo van Kopenhagen

Een IKO carrara dakmembraan in de Zoo van Kopenhagen

Nieuws |


Home Nieuws Een IKO carrara dakmembraan in de Zoo van Kopenhagen

De dierentuin van Kopenhagen is de nieuwe thuisbasis van een uniek “Panda Huis” en 2 nieuwe reuzenpanda’s. Bovenop het Panda Huis werd de IKO carrara geïnstalleerd. Dit witte, luchtzuiverende bitumineuze dakmembraan zorgt voor een mooie, schone en stabiele omgeving.

De opening van het nieuwe Panda Huis vond plaats op 11 april met een officiële ceremonie met als aanwezige prominenten de koningin van Denemarken, de Chinese ambassadeur, Deng Ying, en een aantal hoge functionarissen van de Chinese National Forestry en Grassland Administration. Je kan dus zeker zeggen dat het dak een koninklijke inauguratie kreeg.

Maar waarom zou het IKO carrara dak een goede match zijn voor het huis van deze prachtige dieren? Wel, ons dak heeft meerdere voordelen die zowel de panda’s als de bezoekers ten goede komen. Allereerst is het Carrara dak luchtzuiverend en vervolgens heeft het membraan ook verkoelende en reflecterende eigenschappen, wat vooral in de zomer een pluspunt is.

Het huis zelf is ontworpen door de Deense architect, Bjarke Ingels. Hij werd geïnspireerd door de Chinese Yin en Yan symbolen. Dankzij het ontwerp van het nieuwe Panda Huis kunnen de mannetjes en vrouwtjes het grootste deel van het jaar gescheiden leven, maar toch in de directe nabijheid en met gemakkelijke toegang tot een gemeenschappelijke ruimte. Dat is vooral nodig wanneer het vrouwtje (eenmaal per jaar) loops is.

Het verwelkomen van de panda’s en het creëren van de juiste thuis kost tijd. Dat is de reden waarom de dierentuin en hun werknemers zich al enkele maanden voorbereiden. Zoals we allemaal weten, is verse bamboe de favoriete voedselbron van deze dieren. Om ervoor te zorgen dat de twee nieuwe inwoners van de Kopenhaagse Zoo hun geprefereerde eten krijgen, zorgt een nieuwe boerderij in het zuiden van Zeeland voor de voedselvoorziening van deze dieren.

Om af te sluiten, kunnen we een bezoek aan de dierentuin van Kopenhagen om de panda’s en hun huis te zien zeker aanbevelen. Vergeet ook niet om hun IKO carrara-dak van dichtbij te bekijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle voordelen

This field is for validation purposes and should be left unchanged.